2019-01-22 785 浏览
出得黎呢头, 就自自然地好想揾d旧式茶记, 本身想食只炸鸡比, 不过呢度系冇炸鸡比卖, 最后同男朋友一人食返个下午茶西多士+冻奶茶, 西多士有d觉得花生酱唔够多, 不过炸得都几香口几有获气冻奶茶茶底都几香几顺, 真系唔错!而我自己就叫左个沙爹牛肉包配红豆冰, 宜家好少地方有得食沙爹牛肉包喇! 沙爹牛肉包都唔细个嫁, 对于我黎讲做个下午茶真系会食到饱!! 沙爹牛肉配上餐包, 牛肉都有点咬口唔系好林果种, 食落几有风味~ 配埋呢杯令人难舍难离既红豆冰, 好有旧式感觉, 因为以前就系会用幼饮管饮红豆冰, 饮管吸唔到大大粒既红豆, 呢种要用匙不起红豆呢个情形令我回想以前都系咁,.. 奶香原自练奶, 真系又白又好饮, 今次肥仔喇虽然系旧区, 不过果日都keep住有人入黎食下午茶嫁! 呢d风味始终系旧式茶记最好味, 不过呢d茶记已经开始少la, 希望可以继续做落去la!
冻奶茶茶底都几香几顺, 真系唔错!

2019-01-19
下午茶