2021-03-09
未搬入元朗之前我家姐已经同我提过呢间面包店天然健康,水准唔错,但价钱就比较贵~到我宜家搬左过黎之后间唔中都会帮衬,因为始终好怕坊间松软既面包落太多添加剂~虽然佢零添加剂,但试过咁多款口感都系好松软,而且食完系饱唔系食空气食到胀既感觉👍呢度以前有得试食,但疫情期间无左,而且全部用左独立包装👍其实之前已经试过好多款,包括王牌唐宁伯爵皇冠,蜜观音,亚麻籽山药,朱古力吐司,薰衣草吐司,原味吐司等等,不过就无影到相~寻晚专登去买左个王牌唐宁伯爵皇冠(HKD50),贪佢无奶既成份岩我食 (除左无奶仲系无蛋无糖无油)50蚊一个包其实都几夸张,不过好大个,用料靓👍食落有伯爵茶同蜂蜜淡淡既香味,仲有凤梨干同红莓,唔会太甜,口感丰富,重点系食完都唔会觉得胃胀😋蜜观音就系用龙眼蜂蜜、铁观音同抹茶粉整既,印象中都系无奶无蛋无糖无油~但我就觉得呢个面包真系比较淡味,而且无馅料,个人认为比较DRY,唔系我杯茶😅亚麻籽山药里面真系有粒粒既山药,有口感,而且好健康既组合👍👍朱古力吐司有几浓郁既朱古力味,唔会太甜~薰衣草吐司有唔太浓亦唔太淡既薰衣草味,不过个人黎讲食唔惯😅始终觉得薰衣草攞黎闻好过攞黎食原味吐司都系无奶无
呢度以前有得试食,但疫情期间无左,而且全部用左独立包装👍
朱古力吐司有几浓郁既朱古力味,唔会太甜~
薰衣草吐司有唔太浓亦唔太淡既薰衣草味,不过个人黎讲食唔惯😅
始终觉得薰衣草攞黎闻好过攞黎食
原味吐司都系无奶无蛋,根据我呢个面包精既经验,系香港都真系非常十分困难可以买到无奶既吐司(之前试过下午黎呢个已经卖晒,到宜家只系成功地买过一次咁大把)
虽然无奶,但食落依然软松👍
作为一个咁中意食面包但又想食得健康D既元朗街坊,一定会长期帮衬!👏👏