2017-10-21
呢间系美孚可说是非常有名的意大利餐厅,只因系同区高质的意大利餐厅并不多,所以令到呢间十分受欢迎.因为店铺好细,经常full,所以我经常系外卖大虾pizza返屋企食. 终于有一晚book到位去食晚餐,就系咁我地带著又兴奋又期待的心情去食饭.晚餐的选择只有四款三款意粉和一款risotto. 我地叫左干炒意大利烟肉黑松露意粉同埋黑松露野菌鲜虾意大利饭.南瓜汤虽然好creamy,但味道却很淡. 特式沙律也是普通的沙律菜加黑醋.黑松露野菌鲜虾意大利饭煮得几creamy, 虾肉几弹牙,可惜是虽然黑松露望落去好多,但食落却没有香浓的黑松露味道.黑松露意粉比较好食.意粉抄得干身,质地弹牙,黑松露味几出(比意大利饭的黑松露味更出).食完呢餐之后得出的结论就系以后都系外卖大虾pizza返屋企食好过.
Mia特式沙律
黑松露野菌鲜虾意大利饭