2004-07-10
一星期内第二次光顾,山长水远为的是晚餐,无他o既,因为第二朝适逢红日吗!翻兜叫南瓜汤同埋芥辣鸡肉nachos,另叫龙虾汤、凯萨鸡肉沙律、芝士磨菇烟肉(类似这个名)宽条面,还有几杯饮品。南瓜汤Vs 龙虾汤:还是南瓜汤渐优,个南瓜比上次还大些少添,依然都系好清甜o既汤;龙虾实在太浓味喇,有点济/腻,本人觉得浓味到腥添,不过个面包顶好脆,用黎送,无咁腥!饮完两个汤基本上已经有「到肚」o既感觉喇;沙律:未食过一间鸡肉系唔「鞋」口,哩度可以做到,鸡肉好嫩,成个沙律只欠些少「酸」o既味道,算系开胃之选o架;宽条面:我哩个对宽条面有杀错无放过o既人黎讲,有些少失望添,我同友人都一致认为佢o的面条好有问题,唔知系煮得唔透丫,定系面条辘得唔够薄,唔识用什么terms去形容,总知就觉得硬硬地差咁o的野咁,话虽如此,佢地个汁同配料系绝对Okay;饮品:翻兜左mango cooler,但今次哩个可能用左「青芒」(或者系未熟芒果),好鬼酸,友人介绍o既Strawberry/Mango Daiqurai,有酒精系列...(由于之前未饮过,无得比较),不失为消暑饮品!live band:好明显跟星期日果team「削
live band:好明显跟星期日果team「削」了些少,都是唱o的旧英文歌,一哼起大家都耳熟能详。