2021-04-09
今日2021年4月8日下午大约3:30下午和朋友买香芋珍珠奶茶各1杯,一杯走珍珠走冰, 后来佢收我18蚊, 我话冇理由㖞我晚上买都唔使18蚊,佢好恶话“你唔好同我嚟呢套”我喺度做咗好耐,佢话你唔好讲啦, 我话你咁做生意咁嘅态度系唔得, 佢斟咗其他奶茶畀我,然后佢再斟,斟咗杯有珍珠有冰奶茶比我,后来我同佢讲我讲咗要“走珍珠走冰”,我觉得佢闹客人就精神奕奕。 晚上我入店内, 望到厨房𠮶个F字头女店长可能认得我望实我,我向E字头男人投诉这个F字头店长, E字头名男人职员就说会话佢和说唔好意思, 之后我预备走𠮶个女人揸住部相机向住我好似影我咁,真系小学鸡行为,之后回家我打去呢间舖头说返头先𠮶啲事情,佢话𠮶个女人做咗好耐, 我再确认系咪走冰要加两蚊佢话餐牌有写, 我话唔系钱嘅问题系佢嘅态度问题.我向他说我成日屋企人熊猫外卖帮衬你,这个女人令到我唔想再帮衬, 佢同我讲唔好意思,会话佢。总结:今次呢件事我唔会再帮衬佢,我个人觉得如态度好$40,50一杯也值得