2020-05-03 377 浏览
难得请咗假去东欧,无奈那疫情令航班取消,代表我既重游布拉格之旅就此泡汤了(哭了)既然无得去旅行,又被逼清假期,唯一既方法就系用劲食去减低失落感~ 废话都系唔多讲,难得姨甥女唔水返学疫情又受控,当然要黎个牛角烧烤群组啦食完牛牛成口油脂,又唔想食牛角甜品雪糕,姨甥女不停嚷要食满记,仲话一场黎到唔食满记咪等于无黎过,有无咁严重呀,真系比佢激亲,想食又何需找藉口呢来吧~ 姨甥女系好识食,最爱仙草芋圆类既甜品,我就最爱炖鲜奶或蛋白类,当然乜都嗌咗先唔好蚀,仲加咗3粒糖不甩,最搞笑原来有优惠,啱啱满$80蚊送咗一客花雕薰蛋,又会咁好彩既,整体全部都极高水准,价钱唔贵且超级足料,无乜客人又唔水等位,我一定会再带为食姨甥女去食食食
  • 炖鲜奶蛋白