2019-10-10
同朋友喺北角食完野,谂住行吓街点知见到内街入边,有呢一间几新净嘅铺头,又想饮下野,所以就同两个朋友一齐嚟试吓买呢间野啦!呢间饮品店主要买优质嘅茶,所以饮落去同出面嘅味道,更加浓郁同香。收银𠮶度仲有教究竟呢间铺个名头点样读添!我自己就嗌左呢一杯芝士碳培乌龙,佢上面嘅芝士份量好多,而且因为可能我嗌无糖,所以茶味饮落去,都比较香,而且亦都清淡。如果唔想饮得咁饱肚嘅朋友可以试吓呢一杯!而我朋友就嗌左啲一个娘娘招牌水果茶,入面嘅水果好多种类,包括有热情果、橙、西瓜等等。饮落去唔会好酸,亦都唔会好甜,味道啱啱好。饮完呢个之后,都好解腻。最后我有一个食极都唔肥嘅朋友,就嗌咗呢个非常之邪恶嘅Oreo芝士奶茶!我朋友点左全糖,加埋啲芝士同Oreo真系好邪恶。奶茶系属于甜甜地𠮶种,而且个奶味都好重,所以配埋啲芝士成个味道好浓郁。