2020-09-28 331 浏览
就喺住嘅戈区新开咗个 food court,虽然话系同一区,我去戈度如果搭巴士都要搭两个站先去到戈边🤣为咗试新野冇所谓啦。自从好多商场嘅店舖都比啲大型发展商收购之后,变晒大牌子店都系非常常见嘅事⋯⋯更莫讲系 food court了。今次得知呢度开咗 food court,而且冇一间系平时嘅大型连锁食店🙊真系几难得,去捧吓场先。咁靓嘅 food court真系第一次见😍太耐冇食新加坡菜/ 马来西亚菜,拣咗呢间餐厅试吓。男朋友向来钟意食牛肉,喺呢度有款安格斯肥牛喇沙,梗系不忘叫一碗😁系唔系安格斯肥牛我唔系好识分,不过食落去牛肉味都几浓,口感有少少淋淋地,几好食啊👍🏼叫得安格斯肥牛喇沙但原来入面唔系净系有肥牛,仲有豆卜同埋冬菇🍄豆卜真系好好味🧡索晒喇沙汤底啲汁😻食落好juicy~跟住就到向来钟意食海鲜嘅我,呢度有款海鲜喇沙,同上一款一样都有鸡蛋同埋豆卜。海鲜方面有青口、蚬同埋虾肉、几样野都好新鲜,自己食落口觉得唔系冰鲜👍🏼跟住讲吓汤底同埋面条,喇沙汤底本身由虾米、虾羔、蒜茸、干葱、辣椒、香茅、南姜及椰汁等多种材料制成,椰汁嘅味道都几明显,饮落口味道好惹味,我谂其他材料小店都有尽量落足。睇到有

咁靓嘅 food court真系第一次见😍

太耐冇食新加坡菜/ 马来西亚菜,拣咗呢间餐厅试吓。

安格斯肥牛喇沙

海鲜喇沙

睇到有个椰子鸡汤都好似几吸引,新鲜嘅椰子鸡汤应该真系要煲好耐?即管试吓呢度嘅汤质素如何。影落去好似比较细碗咁,实际上其实都几大碗😳佢嘅椰子味真系好重,唔知多唔多人同我一样钟意椰子🥥汤嘅口感有啲稠身,不错。
明火椰子煲鸡汤

就咁听个名都知系朱古力,大小都比我想像中大,好慷慨。朱古力味甜甜哋系几好,不过甜度方面可以再控制得好啲。
恐龙美禄

面头exactly系平时食脆片𠮶美禄脆脆🤎

红毛榴梿特饮,落order戈阵真系抱住一个纯粹一试嘅性质😂🙊估唔到又几好饮,其实榴梿味真系冇乜,饮落去有啲似热情果味嘅特饮😬几适合想试试榴梿饮品但系平时又唔会点食嘅人。
红毛榴梿特饮
2020-09-23