2015-01-20
婆婆生日正日,我地book左8个位,大概七点左右,去到之后劲快有位,总括而言, 无令我失望而且有惊喜位,以下有几様野我系最满意。花开萝白切到花咁既形状,味道酸酸甜甜咁,而且好脆身,唔讲系萝白都唔知自己食紧萝白, 做头盘一流。黄金老虎虾对于超钟意食虾同虾膏既我黎讲, 一打开d虾膏劲多, 而且虾肉外脆内弹牙, 且不失鲜味, 真系劲满足。龙须芥兰芥兰去晒啲叶 , 少少姜汁但姜味唔重。唔难咬, 而且好脆身同新鲜几好食,卖相同口感都好好。黑醋鲈鱼卖相好得意,切左啲花围住条鱼,味道甜甜地,劲岩婆婆胃口 。重点系佢帮我婆婆去哂啲骨,劲细心,方便哂老人家去食。棋子奶黄包好得意,整到好似啲棋咁,公公劲钟意捉棋,所以见到劲开心,而且唔系得个样,一食啲奶黄流心多到滴出黎,劲juicy。冬菇包望落个样平平无其, 点一打开劲香, 劲多黑松露, 啲流心又系多到爆出黎, 仲要份量唔系呃人, 大大份, 饱肚又好味。最后仲打包左两笼棋子奶黄同冬菇包返屋企食:)炖梨劲惊喜 , 原只雪梨递上, 劲滋润 ,个梨又劲香陈皮, 岩晒最近咁干燥既天气。其实仲叫多好多野食,不过挂住食唔记得映相,当中觉得最好食既就系上述提过个几样。总
其实仲叫多好多野食,不过挂住食唔记得映相,当中觉得最好食既就系上述提过个几样。总括而言,今次餐生日饭好满足,无令到我失望,加上环境靓,下次会再黎。