2020-06-12
小妹出年结婚啦👰🤵,早排睇紧啲婚宴场地,星海荟就系其中一个,今日同未来老公仔嚟睇下个场,顺便试埋菜。星海荟其实条誉宴集团近年创立嘅一个全新主打婚宴嘅品牌。开头睇中佢嘅一个重大原因系佢门口嘅一条长长旋转云石楼梯,新娘子March in够晒睇头💖。 呢度以全新Club Wedding概念,设有Clubhouse常见嘅娱乐设施,例如:美式桌球🎱同卡啦OK音响设施🎤,令宾客享受奢华嘅消闲体验。全场以浪费玫瑰金色为主调,配以华细致水晶灯同埋华丽舞台,营造摩登时尚风格。一入座,店员即时拎咗一大锅滚水比我哋清洗消毒餐具,安全意识做得好好👍。食物方面,店员推介咗我哋试下佢哋嘅鲜菠萝脆皮咕噜肉,同埋得奖金砖脆豆腐,另外我哋自己点咗一个者者马友虾干芥兰同埋黑蒜鸡汤。首先饭前饮个汤先,近年好似都好兴食黑蒜,黑蒜嘅好处真系多不胜数,总之呢个汤超养生,无得输!个汤望落虽然黑忟忟,但饮落去好甜,又有啲似肉骨茶嘅味。鲜菠萝🍍脆皮咕噜肉:讲真,真系未食过咁好食嘅咕噜肉,无谂过原来咕噜肉可以好食得咁紧要。首先伴碟有1/4 知真菠萝🍍,卖相可嘉,配料都系用真菠萝,唔系罐头菠萝。个皮嘅粉唔会太厚,咬落去好松化,肉质外脆肉软
鲜菠萝🍍脆皮咕噜肉:讲真,真系未食过咁好食嘅咕噜肉,无谂过原来咕噜肉可以好食得咁紧要。首先伴碟有1/4 知真菠萝🍍,卖相可嘉,配料都系用真菠萝,唔系罐头菠萝。个皮嘅粉唔会太厚,咬落去好松化,肉质外脆肉软多汁,酸甜味适中,酱汁酸甜醒胃,送饭一流😋😋。
得奖🎖🏅🏆金砖脆豆腐:卖相真系有啲似一砖砖金,非常吸引。个皮炸得金黄香脆,面头系椒盐嘅味道,豆腐软滑细腻,完全系外脆内软嘅感觉。
者者马友虾干芥兰:试台时候咋咋声,镬气十足,远远已经闻到香喷喷。虾干好甜,捞埋啲猪肉碎一齐食好香。芥兰爽脆入味,不过我个人钟意啖味少少,如果味道无咁浓会更加好。
最后店员送埋紫米露糖水比我哋食添!