2023-10-30
每次经过都闻到好香嘅pancake味,今日终于有机会试吓😍1. Parma Ham吐司吐司好似平时去BBQ食嘅蜜糖面包升级版,外面够酥脆又keep到厚吐司果种软熟。牛油果酱有柠檬调味,味道清新好啱做前菜开胃。平时都好钟意食Parma Ham,第一次又甜又咸又酸酸地咁食估唔到几夹,(下次又可以试下屋企咁整🤣)。2. 大闸蟹risotto 到咗秋天梗系要食佢哋嘅大闸蟹risotto!成间舖头好有心机转左万圣节嘅装饰,同埋Menu都有跟节日同埋季节转左🤣!好蟹人士梗系要试吓佢呢个risotto! 骤眼望落去平平无奇,但系每一啖都会见到有蟹膏同埋蟹肉,食落有忌廉、蟹肉嘅鲜味,唔使自己剥蟹但系又食到蟹膏同埋蟹肉,我觉得呢个价钱抵比🤣唯一系有一啖食到少少蟹似中间白色果啲「软壳?」不过可以接受。唔好蟹嘅男朋友都觉得呢个饭好好食。3. 经典英式伯爵茶疏乎厘重头戏就系佢哋香喷喷嘅疏乎厘,一摆上台已经劲香蛋味,以前食疏乎厘我都觉得食完好似食空气咁,得个香味但里面好唔packed😂但系呢度嘅疏乎厘质感蓬松而食落好实在,连cream都系好浓郁好口𠮶一种,配埋唔同口感嘅配料,可以试到好多口味。疏乎厘有伯爵茶嘅香
1. Parma Ham吐司
2. 大闸蟹risotto
到咗秋天梗系要食佢哋嘅大闸蟹risotto!
3. 经典英式伯爵茶疏乎厘
重头戏就系佢哋香喷喷嘅疏乎厘,一摆上台已经劲香蛋味,以前食疏乎厘我都觉得食完好似食空气咁,得个香味但里面好唔packed😂但系呢度嘅疏乎厘质感蓬松而食落好实在,连cream都系好浓郁好口𠮶一种,配埋唔同口感嘅配料,可以试到好多口味。疏乎厘有伯爵茶嘅香味,加埋佢带甘味嘅伯爵茶酱真系好香,唔怪得知系人气no.1🤣! 见到好多人都系食完晚饭,之后嗌咗两个疏乎厘坐低慢慢食同倾计,下次想试下其他味!!
4. Tiramisu coffee
上面果层cream好rich同埋份量好多,成个雪糕咁好似食紧第二个甜品😂本身非常钟意Tiramisu,已经非常饱嘅我哋最后都清咗。Tiramisu爱好者必嗌!
Godiva chocolate wine coffee
星期五happy Friday,一于试吓有酒味嘅咖啡🤣上面有朱古力脆脆同埋竹炭粉,朱古力脆脆,增加口感,竹炭粉其实冇乜存在感,用黎装饰🤣饮落有少少似Baileys嘅感觉,有酒精嘅味道,不过系似cocktail的感觉,我觉得女仔都会钟意🤓