2020-02-21 834 浏览
日日返工返到咁辛苦,系母亲大人生日呢d大日子当然要带佢黎食好西~顺便安慰下自己,满足下味觉嘅享受!由于母亲大人都非常钟意食日本菜, 所以就带佢嚟呢间装修非常有日本风,食物质素高的正宗日本餐厅, 等佢开心下今次寿星选择有齐前菜,浜烧同 寿司 刺身~ 真系大满足!#推荐菜式💎1. 渔道乐活贝盛合价钱 $388/set一个价钱有齐双人分量的海鲜呀!包括:超大扇贝,生蚝,数粒卜卜蚬,大大只鲍鱼 同 原条鱿鱼~~真系非常之丰富又多种类!而且新鲜嘅程度原来系仲识喐嚟喐去😍😍 活脱脱的还有海水味, 一定系最新鲜嘅食法!哈哈😄仲会有专人帮我哋烧咖~ 烹饪时间就可以做到刚刚好了😍烧的过程中有加上酱油同烧酒, 令到海鲜更加鲜嫩可口! 大扇贝记住要连埋啲汁一齐"殊"入口完成后就会分碟放好, 放喺面前香味扑鼻, 肉质爽口, 鲜甜多汁!2.烧蟹盖甲罗价钱 $68/个,价钱真系抵!入面除咗有蟹膏,重有蟹子同蟹肉呀!材料装满成个蟹盖,好足料呀!加入捞埋鹌鹑蛋同葱花去令到味道融洽, 我个人真系非常钟意蟹膏, 真系整得好浓郁蟹香!3. #牛油软壳蟹沙律价钱 $88 温馨提示呀食咁多肉类同海鲜当然要揾个fresh沙律清下
日日返工返到咁辛苦,
系母亲大人生日呢d大日子当然要带佢黎食好西~
顺便安慰下自己,满足下味觉嘅享受!

今次寿星选择有齐前菜,浜烧同 寿司 刺身~ 真系大满足!

#推荐菜式
💎
1. 渔道乐活贝盛合

价钱 $388/set
一个价钱有齐双人分量的海鲜呀!
真系非常之丰富又多种类!
渔道乐活贝盛合

仲会有专人帮我哋烧咖~
烹饪时间就可以做到刚刚好了😍
烧的过程中有加上酱油同烧酒, 令到海鲜更加鲜嫩可口!

大扇贝记住要连埋啲汁一齐"殊"入口

2.烧蟹盖甲罗

价钱 $68/个,价钱真系抵!

3. #牛油软壳蟹沙律

价钱 $88
温馨提示呀

食咁多肉类同海鲜当然要揾个fresh沙律清下口味,先可以食到唔同嘢食的原汁原味, 达到最好层次同享受咖~
大大份软壳蟹, 少少酸酸甜甜的沙律同杂果,马上胃口又大开!

牛油果软壳蟹沙律

海皇卷

价钱 $98
唔好睇佢咁简单, 内里包住 三种鱼生咖, 有三文鱼吞拿鱼同带子, 三重幸福嘅感觉😁😁
海皇卷

在高级日本餐厅,当然不要忘记order一下鱼生刺身, 真心觉得唔系度度都可以整到咁新鲜又肥美。

选择咗三款本人最钟意食嘅刺身:
厚切三文鱼 $68
原只帆立贝$68
入口即溶, 即刻成个人感到好幸福!
三文鱼刺身

北海道甜虾 $68
估唔到有成四条胀卜卜的甜虾, 鲜甜肥美!
北海道甜虾刺身

饮品方面呢度有好多种类嘅选择
钟意饮酒但又怕苦嘅女仔
就最适合不过要选择 #水果味啤酒🍺
今次想拣下其他饮品试下,所以我同妈咪黎拣咗饮乳酸梳打

我:白桃梳打 $68
妈咪:青苹果乳酸 $68
果味香浓, 酸酸甜甜的,开胃一流呀~
饮品

食完妈咪都好满意, 今晚嘅生日喺呢度开开心心过~
都系一个唔错嘅选择