妈咪鸡蛋仔-创新经典街头小食鸡蛋仔绝对系香港街头特色小食之一,同时亦系我放工医肚既恩物,用既材料虽然廉价,制作过程看似简单,但要整得好味绝对有一定既技巧。今日终于有幸试到连续四年荣获「米芝莲街头小食」推介既妈咪鸡蛋仔。🐻 原味鸡蛋仔 $20「妈咪鸡蛋仔」既鸡蛋仔同格仔饼都系即叫即整,落完order大约等10-15分钟。二话不说先黎一底原味鸡蛋仔先,拎上手已经闻到阵阵蛋香,忍唔住要即刻试下,金黄色既外层,外脆内软,粒粒都充满蛋酱,绝冇空心。🐻 紫薯蕃薯鸡蛋仔 $32今个秋冬「妈咪鸡蛋仔」推出咗期间限定,其中一款紫薯蕃薯鸡蛋仔,对于紫薯控既我紧系唔可以错过。每粒鸡蛋仔都充满住紫薯同蕃薯,紫薯口感比较粉糯,而蕃薯就富有口感,两者互相融合,绝对系perfect match。🐻 柚子蜂蜜梳打(跟餐$23)🐻 柠檬芦荟蜜梳打(跟餐$23)最后我每底蛋糕仔都转做套餐加野饮,岩晒食完鸡蛋仔口干干既我。
妈咪鸡蛋仔-创新经典街头小食
原味鸡蛋仔

🐻 原味鸡蛋仔 $20
紫薯蕃薯鸡蛋仔
🐻 紫薯蕃薯鸡蛋仔 $32
柚子蜂蜜梳打  &  柠檬芦荟蜜梳打

🐻 柚子蜂蜜梳打(跟餐$23)
🐻 柠檬芦荟蜜梳打(跟餐$23)
2019-12-22
10 分钟 (外卖自取)
原味鸡蛋仔
紫薯蕃薯鸡蛋仔