系铜锣湾食饭当然唔平,但比我揾到一间位于铜锣湾心脏地带嘅冰室😎,午市套餐/焗饭都系五、六十蚊,而且份量足料,坐系出面都听到厨房炒菜𠮶种镬气同火气💥,难怪咁多捧场客啦!————————————————👅 洛奇石锅脆米炒饭($88)👍🏻粒粒分明嘅炒饭加上脆米,洒上好重本瑶柱丝,仲有鸡粒、虾仁、翠肉瓜粒同蛋丝,口感层次丰富🤩!要小心石头锅系超热㗎,一边食一边出烟,仲可以享受锅底嘅锅巴添,妈咪都大赞好味道😋👅 铁板XO酱海鲜炒乌冬($88)👍🏻 炒乌冬入面收埋好多海鲜🦑,有鲜鱿鱼、虾仁 、鱼柳同带子,用铁板上碟有镬气🔥,XO酱微辣惹味又唔太油腻👅 自选欧陆饭餐($68)👍🏻 食牛扒最怕好韧,呢块都几嫩几易咬开,大大条芝心脆皮肠加我最爱嘅煎蛋🍳,可配饭/意粉/薯菜,性价比高👅 椰汁红豆冰(套餐+$8)👍🏻 识饮紧系饮少冰,估唔到咁多红豆🍹,正!.👅 柠檬利宾纳(套餐+$8)👍🏻细细个会买一支浓缩版开水,系好熟悉嘅利宾纳味,加埋柠檬更好饮🍋———————————————— 🚩总结:妈咪食过都话正嘅冰室———————————————— 🌟注意:有其他午市套餐选择————————————————📍 洛

————————————————
👅 洛奇石锅脆米炒饭($88)
洛奇石锅脆米炒饭

👅 铁板XO酱海鲜炒乌冬($88)
铁板XO酱海鲜炒乌冬

👅 自选欧陆饭餐($68)
自选欧陆饭餐

👅 椰汁红豆冰(套餐+$8)
👍🏻 识饮紧系饮少冰,估唔到咁多红豆🍹,正!
👅 柠檬利宾纳(套餐+$8)

🚩总结:妈咪食过都话正嘅冰室

🌟注意:有其他午市套餐选择