2019-05-13
今日母亲节,因爸爸不想外出,我又想妈咪今日休息下,所以提议今晚不如叫pizza返黎食,妈妈当然举脚赞成啦!她好快就揾到一张近排在信箱收到的宣传单张给我,我仔细看看,见到有一些套餐可以选择,价钱唔算好贵,仲写明网上订购满$250就有一个肉酱意粉送,所以我在网上预订。网站入面都算容易操作,好快就订好,网站还可以选择预订时间送黎,因为今日系母亲节,心想如果食饭前一小时订,都惊佢地多单会迟送黎,所以三点几时就预订今晚八点送黎。好彩他们约八点就送到,都算几准时!我订了一个4-5人套餐($288),入面包括一个大批,两客饭/意粉,4客汤/饮料/沙律,8件鸡翼。我拣选了一个烤鸡肉大批,仲额外加左$25转双层薄脆芝士夹心批底,跟著拣选一客忌廉白汁鸡皇磨菇意粉,一客香草蛽肉意大利饭,鸡翼就拣选纽约鸡翼和4客餐汤。我还额外加左一份烧猪仔排骨配烧烤酱。因为个套餐已经超过$250,所以还送一个肉酱意粉。餐汤是蘑菇粟米汤,本人好喜欢饮蘑菇汤,他们的蘑菇粟米汤磨菇味浓,又够热,算几好饮。👍烤鸡大批配双层薄脆芝士夹心批底,面头有青椒,洋葱,粟米, 蘑菇,菠萝,鸡肉配烧烤酱,味道都OK,但批底就唔多觉有芝士夹心,我觉
烤鸡大批配双层薄脆芝士夹心批底,面头有青椒,洋葱,粟米, 蘑菇,菠萝,鸡肉配烧烤酱,味道都OK,但批底就唔多觉有芝士夹心,我觉得个批底似用上酥皮制成。口感不同出面其他pizza店,几特别。👌
香草蚬肉意大利饭,蚬肉都算几多,味道似一啲夹集著中东风味,我觉得麻麻地,但屋企人就话几好,可能他整的味道不是我喜欢的。
忌廉白汁鸡皇蘑菇意粉,汁味浓,白汁里应该加左一些芝士,鸡肉唔鞋,配搭意粉,好食!😋
肉酱意粉我觉得佢个味道似墨西哥风味,个汁做得不太好,有点干,家人都不是太喜欢。👎
纽约鸡翼味道有微辣,适合怕辣又想有少少惹味的妈咪,味道调配得宜,好食!👍
烧猪仔排骨配烧烤酱,份量适中,好有墨西哥风味!但实在太多食物,个餐真系可以5个人吃,但我们得4人,所以都食唔晒!好在在家吃,可以留起迟少少再食,唔使嘥!👍
有时我觉得食PIZZA唔使一定要去食果啲好出名果的PIZZA店,食下呢啲简简单单的PIZZA店的PIZZA,仲觉得有另一番风味!👍