2019-05-31
经过呢间小店,装潢简洁,系佢既平实感觉吸引我,店舖细细,座位数目较少,见到好多附近番工既人买外卖!有时我觉得餐厅唔一定要有好多款式,反而贵精不贵多。呢间主要食饺子🥟,亦有唔同口味既鸡麻辣手撕鸡上海面$49加麻辣木耳(跟餐)$28加姜枣红糖茶$10麻辣手撕鸡上海面麻辣手撕鸡份量多,冇得选择辣度,唔算辣,不过辣得来够香,鸡肉嫩滑!附上娃娃菜,虽然唔算浓味,但系胜在健康麻辣木耳辣度适中,加咗麻油捞木耳,几香,两个人食都食唔洒双拼饺子—— 虫草花猪肉饺子、椰菜香菇鸡肉饺饺子大粒,多馅薄皮呢度嘅饺子馅料较特别,有别于一般嘅饺子店虫草花同猪肉原来几夹,几清香椰菜香菇鸡肉饺既香菇增加左口感!饺子走健康平实路线,唔会好味精,有妈妈既味道口水鸡$41鸡嘅份量比想像中多,鸡肉够滑,辣度适中,加上花生同辣酱,成个鸡更加香呢度除咗食物较健康,饮品都好特别,有唔同嘅茶、果汁、柠檬薏米水等健康饮品,跟餐都系$10成日出街食,味精味浓,总会挂住家的味道,呢度可暂时一解相思之苦
麻辣手撕鸡上海面$49
加麻辣木耳(跟餐)$28
加姜枣红糖茶$10
麻辣手撕鸡上海面
附上娃娃菜,虽然唔算浓味,但系胜在健康
麻辣木耳
辣度适中,加咗麻油捞木耳,几香,两个人食都食唔洒
双拼饺子—— 虫草花猪肉饺子、椰菜香菇鸡肉饺
饺子大粒,多馅薄皮
呢度嘅饺子馅料较特别,有别于一般嘅饺子店
虫草花同猪肉原来几夹,几清香
椰菜香菇鸡肉饺既香菇增加左口感!
饺子走健康平实路线,唔会好味精,有妈妈既味道
口水鸡$41