124
等级4
634
2018-06-06 47 浏览
湾仔有间私房菜,有朋友之前去过返嚟话于是我就揾咗一日放工同一位喜欢食辣嘅朋友一齐去试吓。间店都算几隐蔽因为如果你唔知道佢地址,应该都几难揾到佢,事关佢都唔系点样做宣传。正正系因为咁食物质素可以保持很高水准。店里边人唔多,我哋坐低左老板娘就很热情给我们上个前菜—凉拌木耳,很香很美味。我哋之后点左炒鳝,水煮鱼,尖椒皮蛋,通通都系家常便菜。但是平凡中往往就系不平凡。个炒鳝第一碟上已经充满惊喜,味道好鲜美,芹菜好爽甜,而且冇骨冇渣👍🏻尖椒皮蛋上的椒酱同样辣、鲜,集于一身,我同朋友连酱都食埋!炒完两碟菜后,便是我地最期待的水煮鱼!个鱼望上去似好辣,但是食落唔系,细问之下先知原来坊间水煮鱼之白所以辣系因为放了辣精!呢间店坚持用食物原味所以唔似出面咁辣!店老板娘人好好好健谈,真的好似同阿妈倾计咁!咁好的地方,点可能唔介绍呀😁
更多

35 浏览

0 留言

尖椒皮蛋上的椒酱同样辣、鲜,集于一身,我同朋友连酱都食埋!
11 浏览

9 浏览