2024-05-09
近期迷上有开心果嘅甜品。适逢今个weekend系母亲节想请妈妈食个tea,知道中环呢间专卖希腊乳酪芝士饼嘅cafe有个下午茶set唔贵,带佢嚟齐齐享受high tea时光Lanala Tea Set for Two♡Weekdays 3~6pm♡Matcha Sakura Greek Yogurt Cheese Cake 抹茶樱花希腊乳酪芝士蛋糕-> 呢个妈咪点嘅蛋糕颜值担当超梦幻!我试咗一啖,sor唔系我杯茶!抹茶层几幼滑红豆味道亦不俗,麻糬口感味同食开嘅有啲唔同,希腊乳酪层就...唔系咁合我口味,面头樱花啫喱略带咸味。反而妈妈觉得还不错,佢就系唔太钟意食太甜嘅蛋糕Pistachio Cream Croffle 浓香开心果酱牛角包窝夫-> 呢个反而有啲料到!Croffle焗得外松酥脆内软亦有牛油香,切落去声音清脆。食完我问店员、佢话开心果酱系homemade,唔怪得第一啖已感受到满满nutty味,带点咸几浓郁的果仁味,有啲似花生酱嘅香,最终啲酱1滴都无净咁俾我点晒嚟食Rose Latte玫瑰拿铁-> 冻嘅latte几滑带啲玫瑰花香、甜味不多不少Sakura M
Lanala Tea Set for Two
♡Weekdays 3~6pm♡
Pistachio Cream Croffle
Rose Latte
玫瑰拿铁
-> 冻嘅latte几滑带啲玫瑰花香、甜味不多不少
Sakura Milk Cap Tea
樱花奶盖茶
-> 呢杯打卡饮品味道都唔差,奶盖几厚、樱花味清淡带有朱古力甜味
樱花奶盖茶/玫瑰拿铁