2016-05-09 294 浏览
因工作关系, 妈妈节当日都要开工, 所以要提早同妈妈! 得知景逸轩中菜做得素来不俗, 惟迟迟未能一试, 就趁妈妈都爱中菜, 就一同去试试啦 小叫2菜1饭, 先黎开胃小吃般的黄女炸虾球, 黄金虾最要大厨慢慢将咸蛋黄推上虾球, 唔系就会大大影响口感, 而呢个虾球咬落脆口, 加上咸蛋黄的香, 食到停唔到手 另一个我几钟意的赛螃蟹, 市面上繁多的做法, 已难言边个先系正宗, 总之好食就得啦! 今次呢到加上干瑶柱, 令成个赛螃蟹感觉更高级, 而去油步骤做得好, 使蛋白为主导的赛螃蟹没有被油炸的油腻感盖过, 佐饭食一流 中菜又点可以无饭落口? 两个人叫左个石窝明太子海鲜炒饭, 上台个阵仲系热腾腾, 炒得干身足料, 特别系石窝上更能做到饭焦, 脆脆的食饭好食又好玩 好满意的一餐, 有时中国人始终都系食中菜好, 因为更似有家的感觉

庆祝纪念
母亲节