2007-06-18
是次指吃得妈妈咁声。是晚父亲节, 跟家里的"老父"吃返餐, "老母"又一排没见她的母亲, 于是便例行公事地, 去到这里做水鱼, 只因这里是祖母的主场。从来没见过一家酒楼, 做菜是"味味难吃"的, 联邦就可以做得到。要了一只澳龙芝士焗, 上台伊面碎湿湿, 淋batbat, 芝士汁严重不够, 共且没有芝士味, 已挑的龙虾跟最后吃的感觉不是同一只, 怀疑是一早"做定"的。瑶柱杂菜煲是没有瑶柱又没有几条菜, 主要只得蜜糖豆, 完全名不符实。先向我推介那杀人一颈血的父亲节"鲍鲍", 得我拒绝后又向老人家下手, 结果当然是被奸x得逞啦! 唯一有得吃的那位不见得吃得津津有味, 而付钞的就感到刺痛。一道蟹肉蛋白豆腐, 是咸得过分! 得家母提醒, 端午节包左咁多粽, d蛋白点处置呢? 所以错不在店方, 而是错在我会俾成旧水帮人处理垃圾啫。当向那"相熟"经理反映, 他笑著说" 边咸啫, 系咁嘅味架啦!" 试问呢啖气, 点哽得落?炒斑腩收得人百多元, 肉只得5件, 真系一人一件都唔得, 我尝过一口, 肉是粉粉的, 不弹牙, "主角"蜜糖豆唔清洁得好, 食到我成口渣, 又系肉痛位。最怕节日上唔足菜, 佢地就有
最怕节日上唔足菜, 佢地就有理冇理, 冇叫的都帮你落埋单, 送错左又坚持唔退回, 恃熟卖熟, 虾熟客, 个人就觉得好过分喇!
杯碟还是有渍的, 洗手间又臭, 投射电视又唔够大, 所以有得俾0分的话, 会得到all zero。
题外话: 我吃过最贵的寿包就是在这里吃的。事源是外公生日, 妈妈想跟老人家开心下, 便叫了半打寿包。寿包大大个, 味道是过得去的。到埋单时才知肉痛! 半打盛惠$680!
最无奈的, 不是被屈, 而是连"冇下次"都冇资格讲。那种无奈, 大家明白吗?