趁weekend 带左两老去打边炉,揾到呢间怀旧风餐厅,超有气氛~不论装修、容器同背景音乐都做到𠮶种效果,好似走左入时光隧道咁🤩我哋四个人叫左个二人餐,再散叫左其他野😚二人餐:✨沙嗲浓汤底拼蕃茄粟米浓汤底 - 两款都超浓郁,啱晒我,尤其推介沙嗲浓汤底,另食材好入味💯✨滑牛肉 - 呢个都系值得推介,将面头蛋黄捞均落d滑牛肉度,一熟就可以即刻夹起,肉质保持到嫩滑,而且冇筋好易入口😋✨丸类 - 贡丸同牛丸都好juicy好弹牙👍✨海鲜 - 有虾、蛏子(今次冇货,转左做帆立贝)、墨鱼同珍宝长蟹柳,食得出材料几新鲜😻✨午餐肉 - 厚切好有口感,打边炉必叫~✨响铃 - 正常发挥✨蟹子墨鱼滑 - 调味做得唔错,而且超弹牙🤤✨顶好大光面 - 好钟意佢个面质烟烟韧韧,梗系要配沙嗲汤底,超级夹!散叫:✨牛颈脊 - 比想像中腍,好易咬,牛肉几出🥰✨牛骨髓 - 好少地方有,一见到都会叫,滑捋捋口感好正😂✨猪肉片 - 够薄切,唔太肥,啱晒我🐷✨帆立贝 - 另外叫多咗份帆立贝,粒粒都好似切白萝卜咁劲大粒,够晒鲜味✨炸鱼骨 - 炸鱼皮食得多,炸鱼骨都系第一次见,如果惊太硬可以浸耐d,索埋个汤汁劲入味😽✨豆皮卷 - 唔

我哋四个人叫左个二人餐,再散叫左其他野😚

二人餐:

✨丸类 - 贡丸同牛丸都好juicy好弹牙👍
✨午餐肉 - 厚切好有口感,打边炉必叫~
✨响铃 - 正常发挥
✨蟹子墨鱼滑 - 调味做得唔错,而且超弹牙🤤

散叫:
✨牛颈脊 - 比想像中腍,好易咬,牛肉几出🥰

✨牛骨髓 - 好少地方有,一见到都会叫,滑捋捋口感好正😂

✨猪肉片 - 够薄切,唔太肥,啱晒我🐷

✨豆皮卷 - 唔知点解食到少少酒味,好特别🫢

✨炸鲜奶条 - 估唔到小食都做得咁出色,外脆内软😜

✨娃娃菜 - 浸落汤底好爽口入味🥬

✨熊仔爆柠茶 - 卖相冇得输,有cute cute 熊仔冰,而且个杯大到够两个人share,樽柠味香浓解腻,好啱打边炉饮🍋

P.S. 食得太开心,食完之后妈子已经讲定话母亲节要再嚟庆祝😂