2023-01-09
📍屯门 《祝祝川粤美食》 #嫩滑海南鸡外卖 招牌海南鸡嘅街坊小店,平时夜晚都围住好多人买外卖,望到价钱都好平,买返几盒小食加𩠌都唔错😋✨泰味嫩滑海南鸡-半只 $𝟔𝟐 泰味嫩滑海南鸡🐔,卖相好吸引,师傅刀工都斩得齐整,鸡皮有光泽油润呈鲜黄色,不过香港实在太多流派既海南鸡,都唔敢讲佢正唔正宗,总之好味就得啦🤣 其次,鸡肉肉质好嫩滑,有肉汁,而且肥瘦适中,鸡皮渗著油香。伴菜方面有酸甜腌萝卜🥕,几开胃,附上酱料有两款,葱油同泰式酸甜酱,比较中意点泰式酸甜酱食,酸酸甜甜同鸡肉好夹👍🏼 ✨麻辣鸡肾 $𝟑𝟐 麻辣食落都几辣,而且好惹味,感觉用料天然,唔系重味精嘅麻辣,食完唔会好口渴💦 鸡肾切得够薄够细,口感爽脆,而且份量好惊人,夜晚做𩠌要分两日先食得哂🤣 ✨卤水鸡翼 $𝟐𝟎 鸡翼好入味,卤水味香浓,有少少瑞士汁既甜味,而且热辣辣,加购价𝟐𝟎蚊就有𝟔只,晚餐加𩠌真心一流🤩 味道:𝟖/𝟏𝟎 性价比: 𝟖/𝟏𝟎
#嫩滑海南鸡外卖
✨泰味嫩滑海南鸡-半只 $𝟔𝟐