2019-04-03 117 浏览
死亡week11难得做完project梗系同男朋友食返餐好平衡吓心理,即兴话食泰菜就近近哋拣咗阿来,点知又几好食㖞👍🏻叫咗个二人餐(B) $328有得拣「泰式卤猪脾(例牌)」或者「泰式海南鸡(例牌)」,我哋今次就拣咗海南鸡,啲鸡好滑好好食☺️ 佢另外比嘅海南鸡酱酸酸辣辣咁好惹味,我仲拎咗佢嚟捞饭食🤪跟住有生虾刺身🍤 啲虾都几大只弹牙,配埋蒜片同辣椒片再点埋生虾汁一齐食好过瘾😆泰式肉碎生菜包🥬呢个冇影到相,因为我觉得一般,味道比较酸唔同出面食到辣辣哋咁会想一啖接一啖,不过都算几大兜,啲肉碎多到可以当𩠌食😂烧猪颈肉🐷唔知系咪因为即烧所以呢个等得比较耐,差唔多食到一半先上,但系好好食好爽口,唔会烧得好韧😀个套餐仲包咗两碗白饭/油饭同两杯嘢饮(椰青+$20),两个人食好饱肚都几抵食,可以encore🤙🏻

叫咗个二人餐(B) $328

泰式肉碎生菜包🥬