2023-03-07 18 浏览
最近系九龙湾食晚餐见到呢间海南鸡饭标榜无激素无抗生素,追求健康既我决定黎试一下😌 我叫左个一人海南鸡套餐,呢个餐好抵食,有齐海南鸡、饮品、菜、甜品,唔要饮品可以选择饮汤,佢地既汤都系无味精。我钟意呢度既海南鸡无乜脂肪但系件件都啖啖肉,仲要无乜骨,肉质又滑嫩,仲配埋三款超夹既酱料 (酱油、姜蓉、酸辣酱),我尤其钟意佢既姜蓉系会磨到好细,点完唔会抢晒原本海南鸡既味道,酸辣酱更加唔洗讲,点完超级开胃👍🏻 除左鸡之外,饭都系重点项目,食海南鸡当然不得不配油饭🥰 饭粒呈金黄色,用左泰国米加入鸡油煮成,带有满满既鸡油香味。至于甜品方面则有一粒包装雪米糍,不过我食野比较慢,如果唔系连埋个餐一齐上会好d😆因为我食果时已经溶左70%😂整体黎讲,我都觉得呢度既海南鸡系正既👍🏻👍🏻