2018-07-09 2259 浏览
嫉嫲生日一行25人去左上环泉香居食饭,两围大枱叫左两个套餐,套餐系每道菜有几款选择,自由配搭既首先第一道菜系霸皇鸡好多葱好香好惹味,鸡肉嫩滑,大家都赞不绝口呢道菜值得一试梅菜扣肉呢道菜见吾少人推介就叫泥试下,但对住得地泥讲评价就一般,味道偏咸,肥肉部分入口即溶,但瘦肉部分就过火硬身鞋口,梅菜好林一摆入口就溶蟹肉羹清清地,食到一丝丝既蟹肉丝,吾食鱼翅既朋友都可以叫呢个炸鲜奶拼炸大肠炸鲜奶好香浓既鲜奶味,吾会太甜几好味,但炸大肠炸到过火好干争争,反而伴碟既酸萝卜好好味,酸酸甜甜好开胃客家酿豆腐豆腐吾系嫩滑既山水豆腐,系比较结实既豆腐再酿少少鱼肉鲍片花菇生菜鲍片大片厚身炆到好林,花菇都好林好入味西芹腰果虾仁虾仁大只爽口,份量都吾少,西芹鲜嫩无渣蒸沙巴龙趸好大条,肉质结实,蒸鱼豉油味道岩岩好干烧伊面火喉掌握得几好,吾会炒得太干身,保持少少湿润,味道吾错客家茶粿,有别于一般食既茶粿,口感系似烟韧既包,有少少湿润,但有平时包茶粿叶果只叶香味最后埋单7千几,每碟菜既份量都好大碟,值得一提服务态度好好,见有人冻会主动问需吾需要比条披肩,仲较细左我地果边部冷气

首先第一道菜系霸皇鸡

好多葱好香好惹味,鸡肉嫩滑,大家都赞不绝口
呢道菜值得一试

梅菜扣肉

蟹肉羹
清清地,食到一丝丝既蟹肉丝,吾食鱼翅既朋友都可以叫呢个

炸鲜奶拼炸大肠

客家酿豆腐
豆腐吾系嫩滑既山水豆腐,系比较结实既豆腐再酿少少鱼肉

鲍片花菇生菜
鲍片大片厚身炆到好林,花菇都好林好入味

西芹腰果虾仁
虾仁大只爽口,份量都吾少,西芹鲜嫩无渣

蒸沙巴龙趸
好大条,肉质结实,蒸鱼豉油味道岩岩好

干烧伊面
火喉掌握得几好,吾会炒得太干身,保持少少湿润,味道吾错

• 霸王鸡