2018-04-15 1436 浏览
呢度系食孔府菜既,但究竟系咩黎呢,我黎过两次都唔系好清楚,不过野食最紧要好味。上次黎系食晚市,今次就试下黎饮茶啦。其实点心选择唔多,不过都有部分小菜小食同粉面饭可以点,都唔错。先黎个砂锅鱼蓉炒饭,份量系有茶餐厅size咁大,炒得好干身,饭粒粒粒分明;鱼蓉咸咸地,炒埋一齐掉掉味,唔会过咸,好食啊。再黎系小食,呢个脆炸南乳肉真系世界级好食。佢系将薄薄既肥猪肉用南乳腌左,然后炸到个表好酥脆。一上枱热辣辣,咬入去唔系肥而系甘香,亦因为佢切得薄,所以一啲都唔会痴牙,似系半溶既状态,好回味。另外我地仲叫左几样点心,质素都唔错架,可以一试再试。总括黎讲,呢度坐得好舒服,空间感充足,枱与枱之间都好阔落;而且侍应都好多,态度好好;最重要系食物真系高质,值得推介。

砂锅鱼蓉炒饭

脆炸南乳肉

另外我地仲叫左几样点心,质素都唔错架,可以一试再试。

孔府招牌肠粉

生拆鲜虾饺皇