2021-08-27 1420 浏览
朋友就黎生得;衬佢仲可以出去食饭;当然要陪佢出多d街啦~ 但讲到底,孕妇著实有太多嘢要考虑;都系俾佢拣去边度食啦 (我哋都怕拣错)好!最后拣咗呢间睇睇openrice 先....英国菜?(恕小女孤陋寡闻。。。但英国菜有咩出名呀。。。而家唔系食tea wor; fish and chips? 孕妇可以食咩?)anyway, gogogo!一齐share la !叫咗一下食物; 讲d比较要提及嘅fish fingers:果然物以类聚人以群分;大家都觉得呢间嘢食英国菜;点都要叫个fish fingers 嘅。。。但就唔算有惊喜;如果大家同我哋一样都系觉得食英国菜一定要叫fish fingers 嘅就不妨试试啦lobster linguini:呢个意粉酱汁都真系有惊喜;唔会死咸;同时又够味Hanger Steak :steak系佢哋主打,无理由唔试遮; hanger steak la ! 果然肉味比较浓得黎又唔会鞋或者咬不开...但真正令我惊艳系佢个蘑菇酱汁;浓浓嘅蘑菇味喺嘴里爆发! 我朋友直接想将d蘑菇汁用黎送意粉(但因为个味道真系唔夹先无付诸行动。。。)甜品系朋友自己整嘅蛋糕 (ps 呢间
朋友就黎生得;衬佢仲可以出去食饭;当然要陪佢出多d街啦~

好!最后拣咗呢间

anyway, gogogo!
一齐share la !
叫咗一下食物; 讲d比较要提及嘅

甜品系朋友自己整嘅蛋糕 (ps 呢间餐厅嘅切饼费系HKD150)~所以就唔试到呢度嘅甜品

个cocktail 都几清新嘅 好适合女仔;容易入喉又唔会好快醉 :P

一杯mocktail

两杯cocktail