2016-06-09 5511 浏览
朋友系日本迷,季节限定秋刀鱼刺身点都要来试下。季节限定真系好受欢迎,问过好多餐厅终于比我地book到呢间餐厅最后一条秋刀鱼刺身...餐厅喺山林道,好易揾,店内装修都有日本feel。虽然最后一条秋刀鱼,但绝对冇另我地失望。鱼肉好新鲜,冇乜腥味,肉质都好鲜嫩,唔会一旧旧粉咁。厨师刀功了得,咁细条鱼都切得咁有水准,佩服。唔好以为食晒啲肉就算,啲骨仲有得继续食噶!可以炸食可以汤食,但侍应话汤食会腥。全部食晒佢,唔浪费!(都对得起个价钱啦)三文鱼刺身厚切,肉质鲜美,不错。明太子酿鸡翼,我真系第一次食,鸡翼入边有肉真系好特别!唔知大厨点塞落去呢?装盘都好靓,柠檬汁的酸味中和返啲甜味,口感一流。虽然价钱唔算平,但食到季节限定都系开心的。

餐厅喺山林道,好易揾,店内装修都有日本feel。

秋刀鱼刺身
三文鱼刺身厚切,肉质鲜美,不错。

虽然价钱唔算平,但食到季节限定都系开心的。
2015-06-10
秋刀鱼刺身