2019-02-16 170 浏览
位于朗豪坊4楼嘅i CREMERiA Café,之前一直都想试吓佢嘅甜品,不过每次都见到好多人,有时甚至乎要排长龙,就即刻打消左念头今日再次经过,好好彩俾友人见到咁啱有人起身走,冲动嘅我们就紧系即刻摄石咁摄埋去啦研究完一轮餐牌见到佢嘅Tea set出咗新野——士多啤梨海绵卷轻食,净系听到士多啤梨都知道系冲着少女而黎㗎啦而且仲要写住「期间限定」,呢四个字传送到大脑神经已经确定要试吓啦!呢度首先去收银处落单,之后店员就会送餐。不过唔知系咪假日比较多人忙碌啲,店员嘅服务态度似乎未算殷勤有礼,如果可以稍作改善会更好Tea set系一人份量,分别有一个士多啤梨海绵卷、一杯士多啤梨白朱古力雪糕以及一杯餐饮。不过其实两个人一齐食都可以分享喜悦同埋甜蜜滋味首先要讲下个士多啤梨白朱古力雪糕,唔知咩原因好似比萨斜塔咁影唔到佢靓仔嘅一面,不过味道搭救返,有香浓嘅奶味,亦食到好香士多啤梨味,如果士多啤梨味浓郁啲会更加突出因为用咗丰富牛奶而制成嘅关系,口感十分滑溜,可以嘅话仲想encore添!主角士多啤梨海绵卷十分软熟,每啖都食到士多啤梨肉同埋忌廉,海绵蛋糕蕴含清香嘅士多啤梨味,滑溜嘅忌廉亦唔会过分油腻,配埋旁

首先要讲下个士多啤梨白朱古力雪糕,唔知咩原因好似比萨斜塔咁

主角士多啤梨海绵卷十分软熟,每啖都食到士多啤梨肉同埋忌廉,海绵蛋糕蕴含清香嘅士多啤梨味,滑溜嘅忌廉亦唔会过分油腻,配埋旁边嘅鲜甜士多啤梨同白朱古力,每一啖都系丰富口感滋味,即时触动少女心!

餐饮拣咗热泡沫咖啡,意想唔到佢嘅咖啡几好味
连一向唔饮咖啡嘅我浅尝一口都觉得味道不错
咖啡香浓而幼滑,又唔会太过苦涩,上面嘅泡沫丰富而且幼细。食完甜品饮番杯咖啡感觉既可以消脂又冇咁重罪恶感

有机会再试埋其他甜品或者Tea set,呢度适合情侣或者闺蜜轻松歇脚嘅好地方
士多啤梨白朱古力雪糕
热泡沫咖啡