2022-03-18
9cm Rollcake - 焙茶栗子 (季节限定)9cm 原条卷蛋 HK $13518cm 原条卷蛋 HK $270小编一直想试主打茶类甜品嘅 @shirobakery 好耐。佢哋分别有唔同茶味嘅Rollcake、Dacquoise同埋Financier小编今次就先试佢哋嘅Rollcake。卷蛋总共有14款口味。作为栗子控🌰嘅小编,见到季节限定系焙茶栗子口味,二话不说即刻拣咗佢😂 依款口味有分9cm同18cm两款,但就冇件装。卷蛋质地入口松软,卷蛋上面嘅栗子蓉同入面嘅栗子cream都系店主自家特制嘅,食落唔会好甜,啱啱好👍🏻 焙茶cream味道浓郁,又唔会抢咗栗子味。本身小编其实麻麻地焙茶,但 @shirobakery 嘅依款rollcake 岀奇地令小编觉得焙茶口味都几好食,而且同栗子好夹😋不得不题嘅系佢哋嘅蛋糕盒,设计得啱啱好,唔会令到蛋糕走位Shiro BakeryInstagram : @shirobakery Website : www.shirobakery.com
9cm 原条卷蛋 HK $135
18cm 原条卷蛋 HK $270