2018-11-30
天气开始凉,好想食芝士火锅😋最后决定嚟Sodam Chicken,因为佢有季节限定芝士火锅🧀🥘仲有炸鸡🍗食🤤我地book咗铜锣湾百乐中心𠮶间,喺Times Square附近,港铁站行过去好近好方便。一坐低,我地即刻叫咗个特级芝士火锅($268)。呢个餐包括 :-可以免费加芝士酱一次-手工流心芝士年糕-紫薯年糕-黄金炸薯条-肠仔-车厘茄-农夫包粒-炸鱿鱼芝士酱浓厚香滑重芝味😋薯条香脆,炸鱿鱼薄薄一层炸酱,上枱时系热辣辣嘅👍🏻我最钟意呢个流心芝士年糕同紫薯年糕,口感烟烟韧韧,点埋芝士酱,好味!韩式炸鸡我地拣咗原味同蜜糖芥末双并($175)。外皮炸得香脆松化,肉质嫩滑。味道甜甜地,不过好似冇咩芥末味。试下成旧炸鸡拎嚟点芝士酱,个芝士酱真系好正,点咩都好食。食炸嘢饮可乐($20)系唔少得嘅。另外叫咗杯苹果特饮($58),好清新,似苹果茶味,可以消下炸嘢嘅油腻感。**********埋单连加一$573,价钱唔平,但可以试下芝士火锅系开心嘅。
一坐低,我地即刻叫咗个特级芝士 火锅($268)。 呢个餐包括 :
-可以免费加芝士酱一次
-手工流心芝士年糕
-紫薯年糕
-黄金炸薯条
-肠仔
-车厘茄
-农夫包粒
-炸鱿鱼
芝士酱浓厚香滑重芝味😋 薯条香脆,炸鱿鱼薄薄一层炸酱,上枱时系热辣辣嘅👍🏻 我最钟意呢个流心芝士年糕同紫薯年糕,口感烟烟韧韧,点埋芝士酱,好味! 韩式 炸鸡我地拣咗原味同蜜糖芥末双并($175)。外皮炸得香脆松化,肉质嫩滑。味道甜甜地,不过好似冇咩芥末味。
试下成旧炸鸡拎嚟点芝士酱,个芝士酱真系好正,点咩都好食。 食炸嘢饮可乐($20)系唔少得嘅。另外叫咗杯苹果特饮($58),好清新,似苹果茶味,可以消下炸嘢嘅油腻感。
**********
埋单连加一$573,价钱唔平,但可以试下芝士火锅系开心嘅。