2024-03-17 243 浏览
琴日啱啱睇完电视见到佢一个人都食得咁滋味一个人食到三碗饭更加确定我今日一定要自己去呢度Book mark咗好耐自己唔特登去都唔知几时先去到,好彩搭车都唔太转折,其实喺观塘一程车就到㗎啦,去程重儍吓傻吓转咗程巴士 🫣咁都几方便,系程巴士贵啲啫 来回差唔多$40已经锁定目标要食乜嘢,所以毫无悬念底下就嗌啦!其实一路都有啲担心去到会唔会卖晒因为今日系星期日,又惊要排好长龙,好彩全部都唔需要担心,可能够早啦,我去到11点都未够嘢饮我见佢有秘制奶茶谂住试吓,点知原来冇咁就唯有点咗杯橙咖啡 猪柳pancake配炸薯宝(炸薯宝好耐冇食过啦,亦都系另一卖点吸引到嚟嘅原因,当然最主要就系佢个pancake猪柳强,见人哋去亲日本麦当劳度都post出嚟,有睇过有啲comment话其实呢度贵过日本食三倍,不过冇办法啦下下飞日本咩?)其实呢个猪柳蛋汉堡组合,平时食麦当劳早餐都已经系我嘅首选,而家将块松饼换咗pancake,咸咸甜甜咁真系好好味!Pancake并唔系平时普通食灰啡色薄薄一块或者香港麦记食𠮶啲。坦白讲,其实我觉得要整真系唔系好难,佢块pancake应该都唔会系自家制,只系佢够胆mix and mat

咁都几方便,系程巴士贵啲啫 来回差唔多$40

坦白讲,其实我觉得要整真系唔系好难,佢块pancake应该都唔会系自家制,只系佢够胆mix and match ,presentation又做得好,所以有机会一夜爆红,其实如果香港麦当劳肯参考吓日本麦当劳嘅做法,相信都唔轮到呢一间小店突围而出😂

杯橙啡,其实我估佢系将橙汁沟咖啡,我喺OpenRice见到𠮶片干嘅橙佢都冇摆上去🥲,但系咁样沟咗又可以㖞,虽然饮到尾已经冇晒咖啡味!
Total: $136 食个brunch间唔中试一次任性吓
橙啡