2019-02-28
好耐无揾中同食饭,于是乎就拣左兴中会,贪佢有点心食,可以怀愐一下中学时代午餐去饮茶的时光。呢度其实更似一间bar的格局,因为仲可以饮下啤酒cocktail。饮茶当然要食下烧卖、虾饺、煎肠粉,最好既就系呢度除左点心,仲有其他小菜、炒饭炒河食。虾饺皇不负其名,差唔多有2、3只虾系入面,用料新鲜。带子黑松露烧卖浸出淡淡的黑松露香味,而且烧卖本身唔会好多肥猪肉,适合钟意食得健康的我地。大良鲜奶卷,炸得香脆,细细旧容易入口。牛油芦荀炒杂菌份量十足,芦笋爽脆,杂菌新鲜,刚上枱时散发出轻微的牛油香味,味道不俗。干炒韩牛河有意外惊喜,牛肉大大块之食余,亦有浓郁的牛味,但一d都唔会韧,十分可口。再加上呢个炒河一d都唔油,值得encore。最后食埋佢既杞子桂花糕作甜点,连中同都好满意呢餐怀愐过去的点心聚。
虾饺皇不负其名,差唔多有2、3只虾系入面,用料新鲜。
大良鲜奶卷,炸得香脆,细细旧容易入口。