2019-06-22
由学生时代就帮衬呢间食店,大大话话都有八、九年,到今日食都依然系 keep到水准。以前仲读紧书,呀妈只系比二十蚊一餐做午餐,记得个阵要食一餐Athena 要食一餐肠粉先储够钱,一开始学生餐都差唔多要30蚊,而肠粉仲系几蚊有交易,但为食如我,宁愿挨几餐都要格一排食一次,但估唔到咁多年后既今日,佢都系卖紧三十几蚊,只可以话系良心食店。拿,呢啲铁板饭就一定唔健康架啦,多油多酱,但真系好香口,特别系肥牛饭,一啖肥牛一啖饭,加上黑椒汁个种味道真系令人魂牵梦萦。佢同 pepper lunch既味道好唔同,我个人就更喜欢佢既港式黑椒汁多过pepper lunch既日式蒜蓉同蜜糖。不过如果你怕肥,呢到都系唔岩你,因为除左酱汁多,佢既饭量都唔少,不过对后生仔或者学生哥黎讲,简直系饭堂呀