2011-08-03
Openrice 有团购餐, 见 $99 就试0下咁啦. 见食评有好有坏, 俾0左钱都去试试咁啦.6:30pm 去到冇客㖞, 不过好多枱留座.团购餐: $99 都 okay 0既, 炸豆腐 okay 啦, 鸡翼几好味. 焗蚝芝士味俾沙津酱抢0左味道好足. 鹅肝好薄, 果然有刀功! 羊扒比想像中厚, 味都几好. $99 算抵食0既.不过只系食团餐又点得呢? 其他野就真系一般0勒.天妇罗手打乌冬: $53, 甜豉油汤底, 我觉得唔够味, 要系咁落七味粉. 老婆就觉得 okay. 个乌冬 D 配料都几足. 有两只虾, 两件青椒, 一件茄子, 一件好薄0既蕃薯. 有萝卜蓉同姜蓉落天妇罗汁, 算系几认真. 八吋长寿司: $11 玉子寿司, $15 牛油鱼寿司. 寿司师傅功力有几高就系睇玉子烧成点0勒. 点知又冻又散, 薄过放题咁. 师傅似乎要揾人补钟㖞. 牛油鱼就 okay 0既. 不过咪以为八吋就多好多肉, 其实系切得更加薄咁0者. 牛脷串烧: $42 两串, 同 menu 张相差好远. 比心目中细片好多! 同埋似串住烧多过用明火烧. 味道 okay 0既, 不过浸到咁就唔叫得系烧啦.服务
6:30pm 去到冇客㖞, 不过好多枱留座.
不过只系食团餐又点得呢? 其他野就真系一般0勒.
服务:
热水茶包, 加热水唔够主动.
其他一般
环境:
张枱好细, D 碟又大, 好似赶你食完放第二只碟咁.
D 枱都几迫, 闻到隔壁位汗臭.
中间有一枱 15人大枱冷气滴水添.
加埋一两个人... 差多 $50 够去食唔错0既放题 lu!
食个团餐同乌冬当一餐都 okay 0既, 加埋其他野有少少揾笨.
会唔会再去? 唔啦, 唔值, 有好多更好选择