2019-05-05 660 浏览
一间劲地道既打边炉😳真心!lee个绝对系我出世以黎,饮过最最最甜同鲜既猪骨汤❤️🤩😍系未落野既情况下,个汤底系如上图贡一样贡多料!所以你可能见到个汤底要成290蚊,但净食个汤底都抵番晒,因为佢用既料系极其新鲜,个粟米就算煲到最后,都重系甜到一个超级点❤️😍❤️所以第一啖饮个汤既时候系几贡惊喜🥳🥳🥳佢有好多疏果既清新鲜甜味~包括粟米、蕃茄、南瓜、东瓜、马蹄同白萝卜!而肉方面当然落左好多猪骨,而且佢仲加埋鸡脚同埋猪手,令到汤既味道更加充满层次😗👍🏻🤪😆🤩饮左绝对系一试难忘!既然个汤底都鲜到贡,佢既菜更加系鲜到一个点😗而且超级大份~估唔到上面既lee碟肥牛,9个人先岩岩好食得晒😳🧐😂佢既蚝系大只到一个爆点小贴士系未落𩠌时要饮足个汤先,因为其后加落既𩠌菜会有损汤既鲜味🤪而且可以唔洗特登叫菜,因为每碟𩠌下面都有几块好新鲜既菜可以渌,因为佢每碟野既份量系异常既多,所以可以分开几轮点,千企唔好眼阔肚窄,浪费左食物
一间劲地道既打边炉😳
猪骨煲