2017-07-02 286 浏览
夏天为大地带来汗水,好热呀好热呀 咁热有咩好得过食刨冰?大大个刨冰劲足料,早就久仰大名。个「氷」宇好得意场内环境都几细⋯⋯20个位都冇,不过同友人两个人坐左4人枱,就算出面有人等紧都冇要佢地搭台,确保有足够既私人空间选择都几多,不过相信最多人食既都系宇治金时同埋抹茶忌廉焦糖味,同个fd share一个点都要拣其中一只味,拣宇治金时啦。试完之后只能学某广告既slogan话斋:「没有不爱的理由」宇治金时 x 牛乳雪糕抹茶系晒出面,味道十分浓郁,99.9%肯定抹茶控食完会番吾到转头食左少少戈阵捞埋红豆一齐食,就甜啲啦,宇治金时刨冰有两款,分为有牛乳雪糕同埋冇牛乳雪糕,见只系贵十几蚊就不妨试试,不过个人就觉得个牛乳雪糕好普通,阵味似云呢拿雪糕,可以不试。最底层仲有白玉做配衬,份量吾多,烟韧都算做到既。P.s. 以女仔既份量,两个人开心share一个就差吾多喇。
夏天为大地带来汗水,好热呀好热呀
咁热有咩好得过食刨冰?
大大个刨冰劲足料,早就久仰大名。

个「氷」宇好得意

试完之后只能学某广告既slogan话斋:「没有不爱的理由」

宇治金时 x 牛乳雪糕

最底层仲有白玉做配衬,份量吾多,烟韧都算做到既。
宇治金时刨冰

2017-07-02