2024-08-27
周末放假去咗尖沙咀美丽华行街,见到地库新开咗间 @apostrophestea 天上人间茶寮✨主打各式各样茶饮及茶叶,啱晒钟意饮茶嘅我😍店内设有日式雅座及独立中式VIP房,装潢及布置都好有心思,温馨舒适💕 呢度Happy hour beer beer Tea仲会有买一送一优惠,快啲同朋友嚟开心share!员工好有耐性及礼貌地介绍茶饮,服务满分💯饮品可以拣外卖或堂座,特别设计嘅外卖杯好靓呀今日我就叫咗杯「宇治云龙抺茶金箔泡沫鲜奶」,墨绿色的抹茶醒狮,非常抢眼😍S级受赏抹茶配以香滑鲜奶的幼滑口感,带柔和及清爽的抹茶香🍵最近仲新推出左下午茶套餐「六道品茶风味小酌」,包含6款小食、糕点及饼干,配搭茶饮嘅最佳选择😉另外有售卖多款茶叶同埋's Tea出品的茶杯套装,可以喺茶叶包装袋上面写上心意字句,无论系送礼或自用都合适