2016-05-12 1175 浏览
女王公司要佢开ot ,所以我要自己一个人食,咁附近都系茶记同所谓的拉面连锁店,行下见到佢咁旧式的装修就入去试下门口同入面都有餐牌,个和服女人图案我以为印上去,点知原来系折纸(好似得一份系咁)果下我觉得加左分坐系左老板娘就会奉上一杯麦茶(我未去过日本所以唔知系咪日本都系咁,但佢的装修好似深夜食堂咁昭和三十年)好啦嚟东京拉面食就拣个东京拉面啦(好食字)正当我想开动时老板娘就话仲有炸虾同鸡翼咁我就等埋等啦,正当我玩game玩到庆起时,老板娘上炸虾及鸡翼,见到我打紧机就等埋我打完先上,我即刻收埋,佢就猛话你未打完㖞我等埋啦,呢个动作真系好有妈妈feel合体照,味道就同汤底好夹同好有肉味(有肥牛及叉烧,面一定要配埋啖汤食,面的质地软硬适中虾同炸粉配合完美,仲有淡淡虾味(谂起筑地三代目的炸明虾)食完再配合返麦茶,真系觉得凉爽又解渴
好啦嚟东京拉面食就拣个东京拉面啦
(好食字)
正当我想开动时老板娘就话仲有炸虾同鸡翼

东京拉面
虾同炸粉配合完美,仲有淡淡虾味(谂起筑地三代目的炸明虾)
食完再配合返麦茶,真系觉得凉爽又解渴
2016-05-11