2022-12-11
今次嚟到宋王台站附近一间最近好出名嘅小炒食饭,原来而家宋王台站嘅出口直达九龙城,以后揾食都容易好多,原来九龙城都唔止得泰国嘢食㗎!今次一行六个人,饮咗几支啤酒3个白饭,埋单都系$1100,非常抵!油浸笋壳鱼除咗中式嘅松子鱼,第一次食呢啲炸鱼。上菜嘅时候会俾埋刀叉你切,切落去仲卜卜脆,听到声都觉得好食。入面啖啖肉,啲骨都炸到脆卜卜,啱晒啲食鱼怕lur骨嘅人,可以配沙律酱或者豉油,两个各有特色。一人一啖,未见过后生仔咁快清哂成碟鱼🔥豪门卷炸油炸鬼,入面包住啲类似虾滑,再加泰式酸辣酱系非常开胃嘅送酒小食。可以食唔停🤣千岛百花盏鬼上菜大家都唔认得系乜嚟,因为听个名知有西兰花😂 又系炸嘅脆口野包住啲虾滑,加上千岛汁好开胃。姜葱爆鳝球上菜嘅时候个煲仲有渣渣声,鳝球好弹牙爽口,唔会淋到冇哂口感,食咗几旧都冇骨,好方便。好香好入味!黄金一口炸豆腐相比下好失色嘅菜,因为豆腐有啲厚粉,做唔到外脆内软嘅口感,虽然都系新鲜炸起热辣辣,但系唔好食。小炒王韭菜花唔会好老,成碟都叫炒得有镬气,但系嫌虾仁唔够多,鱿鱼都系偏细旧,食落唔够满足。椒盐鲜鱿呢个椒盐鲜油嘅炸粉就唔算厚,鲜鱿好爽口,唔会好老好韧,好食嘅!豆酱鸡
油浸笋壳鱼
豪门卷
千岛百花盏鬼
姜葱爆鳝球
黄金一口炸豆腐
小炒王
椒盐鲜鱿
豆酱鸡
比较重口味嘅鸡,鸡煮得啱啱好,所以啲肉仲系好嫩滑,啲骨边见到少少红色🤣 成日食炸子鸡白切鸡,豆酱鸡都系几新鲜嘅选择!
每碟𩠌份量唔算好大碟,所以我哋六个人都嗌咗8样嘢,埋单都系~$180/pp都几抵,舖头唔算好大,得几张大枱,夜晚想去食嘅朋友仔记得book定位,系朋友饮啤酒聚会好地方~