2021-06-30
星期一晚7点原本是想帮衬街口那家门口有只吹气公仔的泰国菜等位,等左45分钟都未见起色,都系转场,一心想食泰国菜,见唔使等位就行入左呢间。一开始侍应俾QR code电子落单,落左烤鱼及串烧先惊要等得耐,跟住再想落其他𩠌但个自动落单无我想要嘅嘢,叫侍应帮我落单,妹妹仔好明显系新嚟,其实佢地真系唔够人手,但起码侍应们忙到踢晒脚都无黑我地面无发脾气,都好落力招呼。我地都叫左好多嘢食,样样嘢都好食,最推介系条烤侧鱼,肉质仲好滑唔鞋又唔醒,极力推荐。我地3大1小叫左3杯饮品,两份串烧(12串),一条烤鱼,一个咖喱牛腩煲,两份法包,湿炒海鲜可,香叶炒大蚬,招牌甜品拼盘,又鱼又饮品又甜品,仲以为要千二,埋单都系7百几蚊真系相当抵食,相比上次街口吹气公仔果间2大1小,叫左一份串烧一个抄金边粉一个菠萝饭一个汤就已经五百几蚊。这家收费相当合理。下次都会再嚟帮衬