2006-07-23
有晚八点去五十岚食野,全场唔多人。叫咗一个叉烧拉面,一个金菇牛肉卷饭set。一开始已经系一个恶梦!!!先黎系杯水系有一支牙签click住向个杯度仲要有d 应d该系人地向牙度「廖」出黎ga肉。个刻未食已经想死。同个waiter讲,佢一句唔好意思都无。跟住个d 无灵魂ga waiter 已经睇唔到我地叫野食,最后终于有一个唔好彩俾我捉住要佢落单。好戏在后头,等咗半个钟有多咩都未上,跟住叫个waiter帮我跟跟,佢个灵魂应该未归位就咁走开咗,于是我地就向个应该系女ga 经理叫佢跟跟,但佢跟全又唔会同我地讲返声。最尾我地又再催佢,佢话个d 牛肉无哂刨紧,但点解隔离枱会有先话我地?佢无答我,话我俾住个面你先啦,我地咪话咁你都系无牛肉jei,点解个面都要咁耐呀?之后个面黎咗,但个饭total等咗9个字。然后我地只系request咗唔俾加一,应该系佢俾返我。