2016-11-25
见到咁多人排队,谂住应该唔会太差,点知最后都系中伏。首先,帮我地落单的女待应全程黑口黑面,个样好似得罪她咁,问她野又劲无礼貌。事缘系我见到餐厅枱面有个宣传牌推介俾钱做会员可以食饭有9折,咁我就问她有无得即时join,她就悔悔气咁讲“要上网至可以join,优惠唔俾即时用”,个样极鄙视。之后点餐,态度一样衰,餐厅加钱可以叫雪糕及餐汤,咁我就问她雪糕有乜味可以选择,她就好悔气咁答“得朱古力味,无得俾你选味”,这个时候我心谂既然得朱古力味,咁又何来有得选味呢。之后问她有乜餐汤,又系同样悔气地讲“得洋葱汤一种”,其实未开饭已经唔开胃,如果唔系因为请朋友食饭唔想扫兴,一定即走。点知正餐来到情况更差。先讲个餐汤,个洋葱汤又稀又无味,觉得好似系洋葱沟水一样咁淡。之后来的安格斯牛排仲差,虽然写明系8安士,但我觉得只系厚过大家乐早餐块牛排少少。更过份的系我要求5成熟,出到来竟然系全熟,搅到块排劲靭,最后要换。唯一可取的系换完之后块排比之前那块好得多。不过,就算换左我都觉得这块安格斯完全唔值这个价。我朋友就点左羊架同另一款牛排(忘记了名字),朋友食完全部都觉得味道很一般。最后埋单每人要$260,我同朋友食完
我朋友就点左羊架同另一款牛排(忘记了名字),朋友食完全部都觉得味道很一般。最后埋单每人要$260,我同朋友食完都觉得完全唔值,讲明下次一定一定唔会再帮衬这间餐厅。