2019-02-28 2071 浏览
中午食饭时间,成条食街周围都系人。见到呢一间铺头,好似新开,又冇乜人,所以入去试一试。点知原来真系中伏。装修唔太差,起码干净。但系坐落左之后,就真系发觉座位安排不太方便。无论点坐都好,起身同坐低一定撞到身边啲人。最奇嘅系,唔知点解落单𠮶个阿姐,永远都好似同佢沟通唔到。明显佢系打工嘅,因为老板娘成日都点佢。嘢食唔可以叫做贵,$45蚊一碗面,现今世界来讲可能叫合理。分量亦唔算太细。不过可以肯定嘅系,真。系。唔。好。食!我嗌左碗咖喱牛腩捞面。系,我明白,捞面系可以有不同嘅面。但系叫得做招牌货,我叫得捞面,你都唔使同我讲有咁多款面,等我都唔知拣边款!?碗咖喱牛腩捞面,嚟到之后。最震惊嘅系,竟然啲咖喱味同日本买返嚟𠮶啲即食咖喱系同一个味道!咁都唔奇怪,最搞笑嘅系,佢竟然将啲薯仔亦都切到细细粒,好似日本咖喱嘅造型!😂🤣🤣🤣个捞面,我叫咗捞幼面。个面超唔得,非常之林,最古灵精怪嘅系,竟然喺面入边加咗喼汁。真系唔知师傅系边个乡下。大佬呀,我系叫咗碗咖喱捞面㗎!唔系碗仔翅啊!!牛腩切得细细粒,绝对多唔过八粒。朋友叫咗个清汤牛腩面。𠮶啲牛腩先系最唔掂,好肯定系生平食过最硬嘅牛腩。一定硬过树皮。现在真系明白

现在真系明白,点解黄金时间都坐唔爆。

咖喱牛腩捞面
牛腩牛肚淮山面