其实预左中式任点任食不会有好强水准,不过见佢有埋越泰式和辣味菜式,饮品和甜品全部任食都只是$60/人,就当一家人一个聚会即管试下.去之前看过其他都是买左团购票的网友的comment 都已经打定输数,但已经已付了钱也唯有照去, 好彩是家人,如果是朋友的话, 真是惊被人钉牌.最近少写''长篇大论'' 的食评因为好花时间,除非印象很深刻的食肆中式:咸鱼鸡粒炒饭只有少少咸鱼(预左)但又唔算差,如果多番d料都算系合格的; 其他如生炒骨, 糖醋鱼块,赛磅蟹, 椒盐鲜鱿, 翡翠花枝片虽然系唔多强但未去到极差, 最少不会得个咸字, 但西兰花炒菇(西兰花好淋) 就劲唔掂, 10分是满分,则有3.5分 越泰: 最好味是香茅鸡翼, 庶虾ok, 越南春卷冇料,外皮粉酱偏厚, 辣椒炒青口唔辣,整体越泰式2.5分咁尚下辣味篇 : 劲差是酸辣汤,完全冇料,只是汤水加辣椒油和微弱的酸味,如果饮得太快个阵酸味会一饮而过 ; 第二个劲差是水煮牛肉, 调味出错了竟然牛肉入口是甜味的, 完全唔辣, 辣椒炒蛋九唔搭八Feel,四川辣子鸡又是唔辣, 咸鱼炒芥兰冇咸鱼, 总体辣菜都唔辣, 评分是1分发觉同辣味有关的菜式都唔唔掂档
香芧鸡翼,庶虾
蓝莓芝士饼,赛磅蟹,茸蓉包

发觉同辣味有关的菜式都唔唔掂档

甜品: 雪糕有芝麻,云呢拿和朱古力味, 是牛奶公司货, 还试了黑森林 (好味呀)和蓝莓cheesecake (是硬芝士我喜爱的那种可惜入口有d糊口), 可惜木槺蛋糕Tiramisu香橙芝士饼全部卖晒
, 家中小朋友颇失望, 话早知唔理3721叫左甜品先啦

饮品: 有密桃特饮,咸柠七,荔枝蜂蜜味道略淡但未致于饮水, 汽水等等

但到1:30咁尚下,有一个员工走过来说只剩下这两碗鸡丝河粉和生牛河粉,问我地要唔要,其实我地都唔记得是否有叫过乜乜河粉但照杀可也,河粉味道又ok呀,但只是点多时间,河粉咁快就冇货, 实在唔多掂, 河粉又不是要厨房煮的菜,只是入货问题而已, 连咁一般的河粉的stock control都做唔好, 实在无话可说

初时以为我地6个人可以叫多几款试下, 但写完食评又好似唔系叫左好多咁, 又唔记得自己剔左d乜, 所以冇乜留意漏单情况是否严重,

辣椒膏炒青 口
翡翠花枝片
只记得其中一味叫生炒骨
春卷,咸鱼炒芥兰
西兰花炒菇, 辣椒炒蛋
水煮牛肉(差), 蒸粉卷(不过不失)
2011-05-21
香芧鸡翼,庶虾