2014-08-07 1118 浏览
四月去完新加玻食左当地的亚坤,个咖咉多真系一食难忘,要专登第二日再食多次。 番到嚟香港,五月份已经见到系尖沙咀话coming soon, 真系超期待。开张左个几星期,每日番工或放工经过都见排晒长龙。 今日终于有时间去食。佢比起新加玻多左好多product, 有叻沙,卤面, 蒸饱,特式饮品等等。 我当然要试番咖咉多,同埋叫左个马来西亚卤面试下。见佢送到嚟嘅咖咉多,已经一睇就知无新加玻的好食。 佢层牛油同咖咉酱都好薄,人地新加玻果D系厚到咇晒出嚟。 同埋多士又唔够脆又唔热,又贵过新加玻好多,所有希望都幻灭。 仲谂住香港都可以食到亚坤......马来西亚卤面都还可以,个汁几好味,有麻酱味,少少辣椒,甜甜辣辣,是不错的但都系个句,我好挂住新加玻亚坤咖咉多

但都系个句,我好挂住新加玻亚坤咖咉多
2014-06-20