2015-09-28
同屋企人预祝中秋节,去水月食应该唔会错,至少入题.订左7:30,同屋企人早左10分钟到,入到去已经坐满哂人,餐厅唔算好大地方,但胜在够causel气氛好,食物高水准,侍应有礼貌.前菜有3款:海胆龙酥挞・玉子:海胆新鲜带甜,玉子好日式口味烟熏清酒高汤鲍鱼:鲍鱼够"林",味道好日式,够入味,高汤米香味之余带点甜,烟熏味唔会抢左鲜甜味,唔错开盖后有轻烟飘出,视觉效果良好香煎带子配菠菜脆片:菠菜片焗得好松化,食得出系天然菠菜味,入口好松化好特别,带子味道鲜甜,质感弹牙,而伴随嘅谷粒口感好好蟹肉鳕场蟹钳豆羹:蟹钳非常鲜味,好新鲜!侧面支蟹醋唧入蟹肉汤后提升左汤嘅鲜味,豆羹非常嫩滑,属于好高评价嘅汤,好有心思,汤碗亦非常特别北海道黑毛猪肩配八珍山渣汁:肉质带点爽口,好特别,而且肉味非常香浓,带有bbq味道,点埋个汁一齐食平衡左饱滞感觉,配搭得宜diy月饼:呢个甜品厉害!睇落去系一盘材料,其实系分子料理甜品!完全惊为天人!好钟意黄色好似牛油嘅芒果热情果panna cotta,白色幼粉状乳酪雪糕,疑似咸蛋黄嘅木瓜蓉亦相当出色!一绝!餐厅座位数量唔多,建议大家早预早少少订位,因为都几难订. 欣赏佢地侍应
订左7:30,同屋企人早左10分钟到,入到去已经坐满哂人,餐厅唔算好大地方,但胜在够causel气氛好,食物高水准,侍应有礼貌. 前菜有3款:
海胆龙酥挞・玉子:海胆新鲜带甜,玉子好日式口味
欣赏佢地侍应好有笑容及礼貌,每道菜都会悉心介绍,令我地真系知道自己食紧d咩,最难得系中段及最后厨师会亲自出黎同每枱食客沟通,问我地味道岩唔岩食,净系呢种态度已经知道呢间餐厅好重视客人.
一次高质素嘅食物旅程,全家人都好满意!