2010-08-01
对 Outback 完全改观,红磡分店比起尖咀、铜锣湾令我非常满意,服务、环境、出品属中上级,真系好好 ﹗我第一次去依间,真系好过尖咀同铜锣湾,可能𠮶晚少人又唔系太忙挂,而前者两间次次都爆,可能因此质数差啲啰,要改善 ~今次两个人坐梳化卡位,劲宽倘、劲舒服,张枱又够大。各侍应服务殷勤、面满笑容、有耐性,好满意。只有个四眼后生仔稍逊,无咩表情。黑麦包 Rye Bushman Bread,好香,热辣辣,烤得外层脆、里面软棉棉,好新鲜,点啲 cream,好好味 ﹗食到唔停口,但要留肚食其他野。猪肋骨并炸鸡膇,芝士薯条 OK 啦,本人够喜欢新鲜手切薯。炸鸡膇香口味浓、猪肋骨味浓略甜。凯撒沙律,好清而普通既一味,做伴碟比较适合。菜算新鲜,加点芝士粉、多士,大路口味,无咩特别。安格斯肉眼扒配焗薯,暂时觉得依度既焗薯系我系香港食咁多间餐廰最好食既一间,非常软棉,焗得够透,配 sour cream 同吃,又滑又香又棉又甜 ﹗因就我朋友,所以肉眼扒叫五成熟,一般我较喜欢食三成。可选网烧或板烧,我钟意网烧有 BBQ 香味,好重牛味,正,口感腍滑、纤维较紧密、肉汁丰盈,加埋微辣黑椒汁,非常惹味。跟大埔 Af
安格斯肉眼扒配焗薯,暂时觉得依度既焗薯系我系香港食咁多间餐廰最好食既一间,非常软棉,焗得够透,配 sour cream 同吃,又滑又香又棉又甜 ﹗因就我朋友,所以肉眼扒叫五成熟,一般我较喜欢食三成。可选网烧或板烧,我钟意网烧有 BBQ 香味,好重牛味,正,口感腍滑、纤维较紧密、肉汁丰盈,加埋微辣黑椒汁,非常惹味。跟大埔 After 5 比真系不相伯仲,各有各好,两者都超水准 ﹗但严格黎讲 Outbank 胜,香味、口感、脂肪比例略胜一筹,啲啲咁多 ~