2021-03-23 1645 浏览
穷游香港-尖沙咀长崎风格拉面 立志要食匀全日本拉面嘅我 去唔到日本 唯有喺香港食住先 见到苹果有介绍 再见到app有半价 劲有兴趣 去咗试试 睇番新闻原来系全香港第一间拉面店 .⭐️长崎拉面$88做法几特别 有小小中式既元素先加将蔬菜 肉同海鲜加入镬 炒香再加入猪骨汤 最尾加小小麻油😋所以一上台 已经闻到好香👍🏻卖相方面 拉面好大碗 表面有大量蔬菜👌🏻海鲜有虾仁 蚬肉 鱿鱼小量👌🏻汤底味道清清地 蔬菜海鲜味猪骨汤👌🏻拉面小小似油面 都软硬适中整体几特别 同主流嘅博多拉面好唔同.⭐️麻婆豆腐拉面$80呢个系好奇怪嘅配合 所以试试麻婆豆腐量同样超多 👍🏻多豆腐 👍🏻超多肉碎底下拉面面质 相对软过长崎拉面👍🏻第一啖几好味 劲重镬气 豆腐唔松散😋调味方面都落得好重手 第一啖好好食😫但食下食下就觉得好咸🤮食下食下好口渴 饮两杯水都唔掂 负评👎🏻重口味嘅麻婆豆腐 配软身嘅拉面👎🏻感觉唔系太夹 唔推介‼️但如果拎嚟送饭 感觉会好好多因为如果太重口味 可以用白饭调节一下.⭐️虾饺子$65👌🏻煎得几脆身 系韭菜葱既馅料味道👌🏻每只入面都原只有爽口嘅虾🤔因为饺子留咗个位比虾尾 凸咗出嚟👎🏻所以包得唔够实净 咬
⭐️长崎拉面$88
👎🏻所以包得唔够实净 咬开好容易散
完全明白点解openrice
好评同负评都几2极
如果半价既可以一试 正价就免啦
#面屋一平安 (尖沙咀)
地址:尖沙咀加连威老道92号幸福中心地库B1号舖
⭐️评分: