2008-01-27
记得第一次食系差唔多四年前,果时间舖真系好多人帮衬,之后间中都有去食,都系一样,好多人。但差不多一年无去食了,昨晚去,完全唔同晒了。昨晚去到,人唔多,都唔洗等已经有位,仲有吉位剩,果时系八点几食饭时段,果时无谂过系因为食物唔掂,所以少左好多人帮衬。我叫左碗米线,小辣,炸酱、墨丸及鸡翼。但发觉,味道完全唔同晒,炸酱咸到疯癫,无其他味可言。个汤底劲红,好多辣椒油。完全唔似米线,唔讲就咁睇以为系食紧五香肉丁。米线超淋,明显整定好耐,但人流唔够,去唔切,所以放系度耐左,再加热汤上去就算。再加上汤底完完全全唔够热,炸酱、墨丸及鸡翼又冻,搅到碗野唔洗等已经可以入口,我意思系d 汤既温度都好似可以就咁饮水咁饮。<<< 唔够热,我觉得系米线既大忌!仲有就系,张桌子个面好唔干净,有上手留底既汤渍,但佢仲就咁放我只汤匙系上面,完全无卫生可言!完全同意之前位(饺子姑娘) 讲既野。但就咁睇个舖,我觉得应该系换左班底,完全系由另一班人接手做落去咁,唔似话转口味迎合港人之类。因为我谂唔止我和饺子姑娘发觉家下味道唔掂。如果多人反映话唔掂,就应该唔好改变。但佢地就偏偏转唔返以前既问道,再加上间
但差不多一年无去食了,昨晚去,完全唔同晒了。
完全同意之前位(饺子姑娘) 讲既野。
但佢地就偏偏转唔返以前既问道,再加上间舖既员工好似和以前唔同晒,所以我推论应该系间舖转了手。
总结昨晚个米线,十全满分,我觉得只值2 分。怪不得唔洗等都有位,但我都唔会再去了!